5. sep. Soldaternes Flagdag

En dag hvor vi ærer de danske soldater.
Vi mindes de soldater der døde i dansk tjeneste.
Vi mindes de danske soldater der blev såret og de soldater der mistede lemmer og førlighed.
Vi mindes de soldater der nok vandt krigen men tabte den da de kom hjem.
Vi mindes de danske soldater der fik psykiske problemer og fik liden hjælp.
Vi mindes danske soldater der nu er hjemløse. Af dem bor nogle i de danske skove og lever af trafikdræbte dyr.

Kort sagt – vi ærer og mindes alle danske soldater der er eller har været i dansk tjenste.

5 comments

 1. Michael Jørgensen

  5. September og 15. juni Valdemarsdag er for mig de helligste flagdage. Folk der ikke bruger deres flagstænger på speicielt disse to dage, skulle fratages deres ret til at have flagstang

 2. Kirsten Madsen

  Soldaternes flagdag 5. september 2011.

  Så sent som lørdag d.3.september blev 22 årige Jacob Sten Lund Olsen dræbt i Afghanistan. For toogfyrretyvende gang måtte en dansk familie og en kæreste i dyb sorg sætte flaget på halv stang!

  At det lykkedes at få 5. september gjort til Soldaternes Flagdag, kan ikke tage sorgen og savnet fra de familier, som har mistet en af deres kæreste i krig, men det er en smuk markering af en dyb respekt for alle de soldater, der har været og er udsendt til lande, hvor islamiske krige hærger i al sin grusomhed. Respekten udvises også for de pårørende, som lever og har levet i angst for deres kæres skæbne og de, der bærer sorgen.

  Men der skal mere end respekt til for at hjælpe de mange soldater, der vender hjem lemlæstede eller med alvorlige psykiske skader. Vedrørende dette dybt tragiske emne er det gået meget trevent for den politiske ledelse, som har ansvaret for soldaterne, med at tage affære. Årsagerne kan hver især så gøre sig sine tanker om! Er der nogen som har hørt det emne omtalt i valgkampen?

  Til Veteran! Ja det var en god dag i Horsens.

  Medlem af Krigsveteraner og Pårørende.

 3. veteran

  5 sep, er en dag for hele Danmark, hvor alle har mulighed for at klappe alle dem på skuldrene som stadig er i live, og mindes dem der døde i krigene, og dem der tabte krigen da de kom hjem.
  Teksten for oven siger det hele, og det er rigtig rart som krigsveteran, at se denne gruppe og avis ser en ære i at hylde Danmark og deres soldater/veteraner og deres familier for den indsats de har bidraget med.
  Men der er stadig lang vej igen før dagen vil blive brugt rigtig, der er stadig foreninger der helst ikke ser de pårørende deltager i dagen, for kunne i ikke lige se der var en mor der begyndte at græde, for tabet af hendes søn/datter, eller en kone der var blevet syg efter tabet af sin mand, og opførte sig lid mærkeligt.
  Vi har set en tendens til at de fine hære er pinlige over at se de syge veteraner i gade billedet, jeg stødte på problemet i Horsens, for da Harald Jensen fra krigsveteraner & pårørende ville have alle med i samfundet, til at deltage i dagen 5 sep, nægtede de andre soldater foreninger som DBB i Horsens at deltage marine foreningen ville ikke deltage, for de ville ikke ses sammen med en basar, de mente simpelthen at det at alle i samfundet kunne deltage, var pinligt, for kunne man ikke lige se der var nogen der ikke var med på moden fordi de var hjemløse.
  Men Harald Jensen var iskold og sagde at hvis de ikke ville deltage på lige fod med den danske befolkning kunne de jo bare blive væk, det var deres valg.
  Harald meldte klart ud at han var stolt af sine kollegaer om de var hjemløse, syge eller hvad de var og deres familier og venner havde ydet en indsats som vi alle kan være stolt af, så hvis de foreninger skammede sig over at blive set sammen med dem kunne de blive væk selv.
  Til den dag 5 sep var der over 1000 besøgende i Horsens her i blandt Anders Gravers der deltog på lige fod med alle deltagerne og det var en super dag, og det var hyggeligt at hilse på A.G.

  Soldater foreningers bestyrelse som ikke ville deltage sammen med de 1000 deltagere holdt deres egen 5 sep, de var vidst 16 deltagere med spidserne fra deres egen bestyrelse.
  Personligt syntes jeg at de 16 deltagere skulle skamme sig.