Iran planlægger at indlemme Egypten i terror aksen

Iran har meddelt, at de vil genoptage forbindelserne med det nye egyptiske regime ved at sende en ambassadør til Kairo .

Udenrigsminister, Ali Akbar Salehi sagde, at tiltaget vil komme så snart det nye midlertidige militærstyre i Egypten siger, at de er klar til at forny de diplomatiske forbindelser, der blev afbrudt i 1979, eftersom at Egypten blev det første arabiske land der underskrev en fredsaftale med Israel.

Kairos udenrigsminister Nabil al-Arabi sagde sidst i april, at den nye ordning er klar til at “åbne en ny side” i forholdet til Iran.

Vi er sikre på, at [bilaterale] relationer vil forbedre i fremtiden, sagde en Salehi lørdag, ifølge det statsdrevne Press TV.
Iran og Egypten er to vigtige lande, hvis forbindelser har rod i historien, tilføjede den iranske minister, og sagde, at i løbet af de sidste to årtier var bilaterale bånd blevet berørt af politik af Egyptens tidligere hersker, som betyder den afsatte egyptiske præsident Hosni Mubarak.

En nordlig akse af Iran, det Hizbollah-dominerede Libanon og Syrien truer allerede Israel fra nord. Tilføjelse af Egypten, som er under voksende indflydelse af Det Muslimske Broderskab, vil terror aksen være en guldgrube for det Hamas-kontrollerede Gaza

Den iranske udenrigsminister afviste anklager fra USA om, at den islamiske republik sponsorerer terrorisme i Irak. Er vores støtte til Hizbollah, som legitimt forsvarer sit land terrorisme? spurgte han retorisk. Er åndelig støtte til Hamas, hvis land er blevet besat terrorisme? Hvis det er terrorisme skal de genoverveje [deres definition].

“Udvikling af Irans og Egyptens forhold bidrager til stabilitet, sikkerhed og fred i regionen,” understregede Salehi , og udtrykte tillid til, at forbindelserne mellem de to lande vil blive genoprettet i den nærmeste fremtid.

One comment

  1. Kirsten Madsen

    “Det egyptiske forår” med troen på “en egyptisk demokratisk sommer” nærmer sig nu “det egyptiske islamiske efterår”, der truer med “en streng islamisk vinter” med iskolde vinde i retning mod Israel. Regionen kan blive ramt af en katastrofe med “vedvarende meget lave kuldegrader”, der fører tankerne hen på “istid”.