Iran truer med at sende krigsskibe til østkysten af USA

Iran truer med at sende krigsskibe til østkysten af USA i en større optrapning med Amerika.

Truslen kommer knap en uge efter at den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad blev hilst velkommen på talerstolen i De Forenede Nationers Generalforsamling i New York.

Er denne Iranske ubåd snart på vej mod USA?

Den Iranske flådes chef kontreadmiral Habibollah Sayyari erklærede, “Ligesom de arrogante kræfter, der er til stede i nærheden af ??vores maritime grænser, vil vi også have en kraftfuld tilstedeværelse tæt på de amerikanske sø-grænser.”

Ifølge det statslige IRNA nyhedsbureau gjorde Sayyari sine bemærkninger ved en ceremoni, der markerede 31. årsdagen for starten af ??Iran-Irak-krigen, der varede fra 1980 til 1988.

Periodisk viser Iran de nyeste missiler og andet militært isenkram som i øjeblikket er i udvikling, og med parader som viser deres militære overlegenhed til den brede offentlighed.

Den islamiske Republiks Yunis ubåd vendte tilbage til Teheran i juli efter en 66-dages international mission, som i vid udstrækning gennemførtes i Det Røde Hav, sammen med Irans 14. flåde..

Tidligere på året, sejlede en flotille af to iranske skibe til den syriske havn Lazeqiyya på en mission om “fred og venskab” efter faldet af den egyptiske præsident Hosni Mubarak i Kairos Tahrir Square Revolution. Både Israel og USA udtrykte “alvorlig bekymring” om skibene og deres tilstedeværelse i Middelhavet på det tidspunkt.

En måned senere blev iransk-producerede våben på vej til Gaza beslaglagt i marts fra et skib, der netop havde forladt Syrien.

Den tysk-ejede, fransk-drevne og liberiansk-flagede fartøj sejlede til Alexandria proppet med iransk-fremstillede våben til Hamas-terrorister, som regerer i den region, der grænser Israels sydøstlige flanke.

Den iranske præsident har gentagne gange lovet at udslette Israel fra landkortet.

4 comments

 1. Charles Nielsen

  Det lyder særdeles spændende. Lad os se hvad det vil udvikle sig til. Denne situation er ikke så bekymrende for verdensfreden. Vi ved alle at denne situation måtte komme. Det har altid været et spørgsmål om tid, hvornår ballonen går op,. Den har efterhånden været pumpet nogle gange. !!

 2. Kirsten Madsen

  Situationen er yderst bekymrende for verdensfreden. Står vi over for et spørgsmål om tid, før helvede bryder løs?

  Truslen eller truslerne tegner dårligt for verdensfreden. Er udsigten til, at krigens inferno bryder løs kommet nærmere?

 3. Harald

  håber england og USA giver dem en topedo lige i røven, så de finder ud af at det kræver mere end en u-båd at kunne være en trussel