Iransk skuespillerinde idømt 90 piskeslag og et års fængsel

En iransk skuespiller, der hjalp med at lave en film med en australske filmproducent er blevet idømt 90 piskeslag og et år i fængsel.

Billede fra filmen My Tehran for Sale

Skuespillerinden Marzieh Vafamehr fik sin strafudmåling i denne weekend, siger iransk oppositions hjemmeside Kalameh.com.

Vafamehr blev arresteret i juli efter optræden i ‘My Teheran for Sale “, som kom under hård kritik af præstestyret.Hun var dog kort tid efter løsladt mod kaution

Filmen, der produceres i samarbejde med en Australsk filmproducent, fortæller historien om en ung skuespiller i Teheran, hvis teaterarbejde er forbudt af myndighederne.

Hun er derefter tvunget til at leve et hemmeligt liv for at udtrykke sig kunstnerisk.

Det iranske Fars nyhedsbureau skriver, at filmen ikke var blevet godkendt til at blive vist i Iran og at filmen var blev distribueret i landet ulovligt.
Dette kommer nu til at koste denne unge skuespillerinde 90 piskeslag og et års umenneskelig behandling i Iransk fængsel

9 comments

 1. sara

  Du skal komme ind i det 21 århundrede, du lever i det gammle tidspunk.. Hahha nard ! Se lige dit sprog, det minder mig om fra 100 år siden. Jeg kan ikke forstå at nogle dansker, har ikke imod muslimer, Men det har nogle dumme idioter som jer.. ytringsfrihed hvis vi har det, hvorfor skriver i så og kritiser islam.. når vi har ytringsfrihed betyder det da ikke at vi kan skrive. tegne, bande,og kritiser andre religioner vel. den har da en grænse til hvornår. Jeg kan ikke gå rundt og sige til alle dansker i er alle sammen nogle svin og i er nogle rasicme fordi jeg har ytringsfrihed. Så lær og respekter!!! Vi muslimer har det godt, fordi vi ved at vi har valgt det rette. i har det dårligt, pågrund af i tænker at muslimer de har valgt det forkerte. Men hvorfor tænker i på det ? FORDI I HAR VALGT DET FORKERTE OG DET BEKYMRE JER!

 2. Sonya

  Charles Nilesen, du har ikke ret til at kritisere vores profet på den måde er du med!, Vent til dommedagen kommer så skal i nok få jeres straf og ik mindst dig “hende” eller hvem fuck du end er? I burde skamme jer fandeme, hahaha det jer der har lært af os at være et godt menneske og leve jeres liv ordenligt så fucking luk munden er du med og spyt dig selv i hoved! Sig det foran en muslim hvis du har nosser til det søde ven! Om du ikke kommer til at fortryde det siger jeg bare! Fuck jeres ytringsfrihed det har vi alle her i Danmark, som om vi ikke ved det, i burde brændes i hjel! Jer dansker i tør slet ikke sige et lille dyt til os, i tisser i jeres bukser haha pga i ingen nosser har! Så hold jeres holdninger for jer selv før i snakker!

 3. hende

  @sara: Det er fandeme på tide at i, muslimerne kommer ind i det 21’århundrede….!!! Og Muhammed tegningerne skulle publiceres 7 dage om ugen, indtil i fattede at her i landet har vi ytringsfrihed (endnu da…!) og en lang tradition for satire og sort humor! Fat det snart… Satire betyder frit oversat: et fad med mange frugter…. Hvor svært ka’ det snart være….. Og den svada du leverer er da vist ikke helt fri for “racismekortet”, vel??? 🙂

 4. sara

  Charles nielsen
  Du skal fandme ikke gøre nard af vores profeter, fordi et land giver sådan nogle stræffer til en skuespillerinde så kan du ikke gøre nard af islam eller profeterne. når du opføre dig som en 3 årig barn hvordan fuck kan du komme ind og kommentere det her. dit lille fissehovede idiotisk rasist! Vi kan også se at du er et svin som tror på ingen ting din nard! i det mindste går vi med hovedet op, og kan sige vi er Muslim !! din nard, idot, når dommedagen sker, så får vi at se hvem der brænder i helvede og så kom i tanke om det her hvad du skrev !!! din fissehovede ! RESPEKTLØS IDIOT, OG ALLE DE MENNESKER SOM GØR NAR AF ALLE ANDRES RELIGIONER !! Kritiser islam igen og jeg fucking tramber din hovede af og aflevere den igen til dig !!

 5. Charles Nielsen

  Islam skal udryddes , inden bliver der ikke fred.
  Se f. eks Linket til Islam gemmen titerne.: http://da.wikipedia.org/wiki/Tidslinje_for_islam
  Under dette link ses det tydelig. Erobringer, Erobringer, Erobringer, Erobringer, og atter Erobringer. Ud fre dette skal der handles. Og det skal vi normale mennesker gøre, når politikerne ikke vil, eller ikke tør.
  Se også linket til Kristendom gennem tiderne: http://web.mac.com/ovesteensmidt/Kristendomskundskab/Historisk_tidstavle.html
  Se Her der der fred!
  Vi kan alle se, at Pædofeten Muhammed var et svin. Og disse der dyrker ham, ligeså.

 6. hende

  Ja, Kirsten 🙂 Vi må sgu’ snart ud ‘på barrikaderne’ og slås for DANMARK og danskerne…………. 🙂

  Have a nice day 🙂

 7. Kirsten Madsen

  Hej!
  Det har du ret i! I Iran og alle andre steder på jorden, hvor islams mørke har sænket sig, er blevet dømt til frygtens, ondskabens, smertens og slaveriets helvede, der findes ingen skønhed, ingen glæde, ingen kærlighed og ingen frihed. Det helvede breder sig mere og mere på vor klode! Stop islamiseringen!!!!!