Islamisk optrapning i Egypten? ’Ingen jøder tilladt ’ ved helligt sted

For første gang i nyere historie, har Egypten fuldstændig og uden undtagelse besluttet, at jøder ikke må besøge rabbiner Yaakov Abuharzeira’s gravsted


Det arabiske forår er ved at blive til en arabisk vinter for israelere og jøder i diasporaen.

For første gang i nyere historie, har Egypten fuldstændig og uden undtagelse besluttet, at jøder ikke må besøge rabbiner Yaakov Abuharzeira’s gravsted, som var leder af det dynasti som omfattede rabbiner Yisrael Abuhatzeira, den berømte ’Baba Sali’.
Afgørelsen, er udstedt af den regionale hersker, Muktar el-Hamlawi, og er blevet rapporteret af det Palæstinensiske Selvstyres nyhedsbureau Wafa.

El-Halawi sagde, at en domstol i Kairo havde fastslået, at højtideligholdelse er forbudt ved graven, og at jødiske besøgende alene af den grund vil blive udelukket.
Hertil kommer, sagde han, ’’ at vi forbyder jøder at besøge graven på grund af, at vi identificerer os med det palæstinensiske folk, og fordi vi ikke ønsker at krænke den egyptiske offentligheds følelser.

Egyptiske oppositionspartier, ledet af det Muslimske broderskab, forsøgte også at forhindre israelske jøder at besøge rabbinerens grav i 2009.
Mens daværende præsident Hosni Mubarak indvilligede i at tillade besøg, blev pilgrimsfærden aflyst for første gang da oppositionspartierne havde svoret, at de ville forhindre jøder i at besøge graven.
Præsident Mubarak fortsatte med at give israelerne tilladelse til besøgene, og bekendtgjorde endda i 2010, at han ville give et ubegrænset antal af tilladelser.
Siden præsident Mubarak blev afsat i begyndelsen af 2011, har muslimske salafister været i fremgang, mens det jøde hadende Muslimske Broderskab har vundet politisk magt.
Ændringerne har medført anarki i Sinai, et ekstremt højt terror alarmberedskab for israelske besøgende, og forfølgelse af religiøse mindretal i Egypten, primært koptiske kristne.

8 comments

 1. Kirsten Madsen

  Svar til lars.

  ”Minister, nr.? i arvefølgen Karen Hækkerup: ”Bedre tone skal bekæmpe ekstremisme!” Jeg har læst artiklen og kommenterer den hermed.
  Naturligvis må en integrationsminister ”tage kraftigt afstand fra” udtalelser fra salafister som: ”Kurt Westergaard skal slås ihjel, og danske soldater bør komme hjem i kister”. Vi har hørt det før! En rådføring, et samarbejde med Islamisk trossamfund er en afsløring af ministerens hensigter.
  Ministeren ser på sagen ”som en undergravning af demokratiet!” Handler den sag om demokrati? Er det udemokratisk at slå folk ihjel? Og så kører den bare derudad med skelen til en rigeligt brugt opskrift med henvisning til Utøya-idioten, dårlig behandling af udlændinge og påbud om en bedre tone i debatten … Tak for kaffe!
  Manager, Karen Hækkerup har løsningen på problemerne: ”Vi skal inkludere folk, så de ikke føler sig ramt af uretfærdighed og undertrykkelse og dermed skubbet væk fra fællesskabet.” Fællesskab?
  Og så det helt geniale påhit: En ny håndbog, der kan hjælpe pædagoger, lærere og andre med at blive opmærksomme på, hvis unge er i færd med at blive radikaliserede!” Og slutbemærkningen: ”Det er godt du er her!”, ”Vi har brug for dig!” Det står der virkeligt!
  Skal man le eller græde over den ministerielle formaning til undersåtterne?
  Jeg synes, at det er topmål af en tilsyneladende naivitet, der snarere er en frækhed uden lige over for den danske befolkning i betragtning af sagens alvor. Vi er i krig! Vi er besat! Krigen vindes ikke ved at smøre fjenden og udgivelse af en pædagogisk håndbog for børn under 10 år.
  Krigen kunne være vundet eller vindes, hvis tidligere regeringer og nuværende regering, samt ”integrations”-minister Karen Hækkerup havde sat hælene i og sat en stopper for islamiseringen, for volden med udvisning af såkaldte udlændinge, der udviser en adfærd, som det danske samfund ikke skal finde sig i. Et stop for Danmarks undergang.
  Men det store problem er, at det aldrig er indgået i nogen regerings overvejelser og planer siden først i 1970erne, muligvis endnu tidligere. Tværtimod er der hæget om en nedbrydning af det danske samfund, den danske stat, nu med accelererende fart under dække af flosklen, multikulturalismens uundgåelighed. Hvilket er ensbetydende med: Bøj dig for islamiseringen! Føj for et forræderi!

 2. Kirsten Madsen

  Det er mildest talt grusomt at erfare, hvorledes hadet og dødstrusler mod jøderne – “JUDEN VERBOTEN” atter stikker sit hæslige nazi-islam fjæs frem!
  Hvad førte antisemitismen og nazismen til fra 1930erne til 1945?
  Svar: Udryddelseslejre og verdenskrig.
  PS: Glem ikke, at i Danmark har vi igen fået en nazi-islamisk venligtsindet og samarbejdende regering!

 3. Kirsten Madsen

  Charles Nielsen! Ja, verdens store magtcentre, som i den grad bakkes op af medlemslandenes regeringer gør alt for at få Vesten islamiseret.
  Derfor er der i høj grad brug for modstandsbevægelser med gennemslagskraft.

 4. Kirsten Madsen

  Jeg er enig med lars i, at det er en rammende betegnelse for muslimer, at de er belemret med nogle grusomme tvangstanker.
  Derimod er jeg ikke enig med lars i, at SIAD ikke koncentrerer sig tilstrækkeligt om spredningen af den muslimske syge og dens symptomer herhjemme. SIAD har hele vejen arbejdet ihærdigt for sagen.
  Spredningen er så alarmerende tiltagende, at enhver samvittighedsfuld dansk borger bør engagere sig i, at vi kommer af med ondet. En god relevant måde er at slutte op om SIAD med et forpligtende medlemsskab, hvis et sådant ikke haves i forvejen. Jo flere, der står sammen, jo større styrke og handlekraft!