Hizballah i alarmberedskab, forbereder sig til krig’

“Hizballah har aflyst alle sine militantes ferier, indkaldt tusindvis af sine medlemmer og givet ordre til sine fremtrædende embedsmænd om at forblive usete i tilfælde af, at en krig bryder ud,”

Ifølge den kuwaitiske avis As-Seyassah har Hizballah aflyst orlov og forbereder sig på krig.

“Hizballah har aflyst alle sine militantes ferier, indkaldt tusindvis af sine medlemmer og givet ordre til sine fremtrædende embedsmænd om at forblive usete i tilfælde af, at en krig bryder ud,” stod der i avisen.

Den tilføjede, at terroristhæren og det politiske parti har sat sine kampenheder – herunder missilenheder – i højeste alarmberedskab. Avisen rapporterede også, at IDF er klar over Hizballahs forberedelser og har øget rekognosceringsflyvninger over det sydlige Libanon.

Hizballahs generelle mobilisering omfatter også ordrer for højtstående embedsmænd om at finde et sted at skjule sig i tilfælde af, at der udbryder krig.

Selvom lignende alarmer ofte forekommer, fortalte kilder, at de nye forberedelser følger en tv-transmitteret tale via et videolink med Hizballahleder Hassan Nasrallah i fredags. Han advarede om, at en krig imod Iran og Syrien ville sprede sig til hele Mellemøsten, men han tilføjede, at et israelsk angreb mod Libanon er usandsynligt i den nærmeste fremtid.

Rapporterne om et muligt israelsk angreb mod Irans atomanlæg kan stå bag Hizballahs alarm.
Den nuværende rutine, med storstilet militær træning i Golan-højderne inkluderer forberedelse af landtropper til krigsførelse i byer.

“På det taktiske plan vil vi se et forsøg på at slide os op med bymæssig krigsførelse, som er karakteristisk for de fronter, vi står overfor i dag. Der vil være en tæt kamp mellem landstyrker,” fortalte kommandøren for landstyrker, generalmajor Sami Turjeman til UPI.

Nasrallah truede i sidste måned med, at Hizballah-missiler ville ramme storbyen Tel Aviv i den næste krig, hvis og når den kommer. Han sagde også, at landstyrker ville tvinge sig vej ind i det nordlige Israel for første gang siden Uafhængighedskrigen i 1948.

“Den næste krig vil være helt anderledes,” fortalte tidligere generalmajor for den nordlige kommando, Gadi Eizenkot, til UPI. “Hizballah vil være bedre forberedt. Det vil vi også være.”

2 comments

 1. Den danske mand

  Tja jeg er sgu ligeglad med om de slår hinnande ihjel. Det går jo desvære også ud over os, idet vi så skal hjæle Usa med at forsvare Israel i mod muslimerne. Men måske kunne det også blive kampen imod dem.

  Men jeg er sgu træt af at jøderne hele tiden skal ha andre til at slås for dem og lyve om tingene i deres nabolande som jøderne hader. Hvis de hader dem så meget, lad dem selv slogs. Ikke noget med at trække os med ind i deres muslimske/jødeske hade forhold til hinnande.

 2. Kirsten Madsen

  DET MÅ IKKE SKE!
  En genoptagelse af krigen mod Israel, på grusom vis med grusomme midler støttet af alle omkringværende naboer, en omsiggribende krigsførelse, ufattelige lidelser!
  Nej, det må ikke ske! Tænk, hvad hadet til Israel – en suveræn stat med ret til at forsvare sig og indiskutabelt har ret til at være i fred lige præcis, hvor staten Israel ligger – kan udvikle sig til!