Jyllands Postens kilde

René Karpantschof anholdes under en aktion for ungdomshuset (1999)

Slips og jakkesæt gør ikke en socialist til borgerlig journalist. Henrik Skytte Nielsen der har skrevet artiklen der linker DDL sammen med Breivik

Når en journalist vælger at bruge en af Danmarks såkaldte mange eksperter, så gør vedkommende det for at give artiklen et skær af troværdighed og eksperten er valgt af journalisten for at understøtte den vinkel, journalisten ønsker at bringe frem. Man forventer så, at en journalist på Jyllands Posten fremdrager en pålidelig ekspert, men i dette tilfælde vælger journalisten Henrik Skytte Nielsen på Jyllands Posten at fremdrage en ekspert i politiske bevægelser, der absolut ikke burde hives frem i en avis, der vil virke bare en lille smule troværdig.

Manden som journalisten bruger som ekspert er René Karpantschof, en mand som vil omstyrte det danske samfund, en mand som har været autonom, en mand som går ind for vold, en mand som har støttet politimordere via sit maniske forsvar for Appelgruppen bedre kendt som Blekingegadebanden.

Karpantschof leder en støttedemonstration til fordel for Blekingegadebanden (1990)

I en ”videnskabelig” bog fra 1999 anbefalede René Karpantschof brugen af politisk vold:

“Den politiske bevægelse kan.. stå overfor en situation, hvor den, hvis den undlader at gribe til fysiske midler, risikere en demobilisering p.g.a. mangelende håndgribelige resultater. Eller man risikerer at overlade initiativet til andre politiske kræfter. I en sådan situation forekommer det ganske rationelt at benytte militans som en taktisk betinget politisk ressource.”

“Eksperten” går altså ind for væbnet vold mod politiske modstandere.

René Karpantschof hylder også venstreekstremisten afdøde Martin Lindblom med ordene: Martin var min helt. Martin Lindblom var aktiv i AFA og har bl.a sagt følgende:

Voldspsykopaten, venstreekstremisten og ven med Rene Karpantschof afdøde Martin Lindblom

“Hvis det virkeligt var mit mål, så kunne jeg skære halsen over på dig nu.”
Martin Lindblom til folkevalgt politiker, Information 1995.

“Som vi ikke kunne finde ud af slås med politiet i 20 graders kulde..”
”Martin Nielsen” (Martin Lindblom), Ekstra Bladet 1996.

“Volden er et nødvendigt onde, som kun benyttes for at opnå helt bestemte mål.”
”Anders” (Martin Lindblom) fra AFA, Ekstra Bladet 1997.

Man må sige om René Karpantschof, at her passer det gode gamle danske ordsprog: “Hvad hjertet er fyldt med, flyder munden over med”. Altså når Karpantschof skal beskrive organisationer, som han ikke deler holdning med, så tillægger han dem sin egen sides voldelige tendenser. I dette tilfælde var det DDL’s fredelige klistermærkeaktion – en gruppe der aldrig nogensinde har brugt vold – der blev sammenlignet med den følelseskolde psykopat Breivik, der nedskød skolebørn og sprængte en bombe i Oslo centrum. En psykolog kunne sikkert få materiale til en hel bog ved at studere Karpantschof’s voldsunivers.

Man må sige at det er en gåde, at en journalist på JP kan få lov af ledelsen til at fremdrage en så suspekt “ekspert”. Men det skal måske ses i lyset af, at JP har givet afkald på sit gamle motto, sandhed og ytringsfrihed, sidst ved ikke at trykke muhammedtegningen, da det franske magasin Charlie Hebdo blev brandbombet.

Karpantschof i fælles debatindlæg med medlemmer fra Blekingegadebanden

Læs JP’s artikel der kaster håndklædet i ringen for den tidl. så troværdige og kildekritiske gamle borgerlige avis.

5 comments

 1. Kirsten Madsen

  En phD grad? Det tyder på, at det er en, som man på flere af landets universiteter, kan trække i automaten, når man indkaster politisk korrekte udsagn.

 2. M.A. Madsen

  Eh… Grunden til at han er brugt som ekspert er at han har en PhD grad, hvorimod I er en flok uuddannede bønder som ingen tager alvorligt. Og det brokker I jer over?

  • Stop islamiseringen af Danmark

   Disse udtalelser siger mere om dig end om os! Hvad hjælper det at have en phD grad hvis man er en voldelig samfundsomstyrter? Kald du os bare “uuddannede bønder”, det tager vi som en kompliment. Vi har også en mening om dig.

 3. sille

  Du godeste ham har vi tit hørt udtale sig om andre også,Vidste virklig ikke at han støttede politimorderne i Blegingegadebanden.Tak til siad for afsløringen.

 4. Kirsten Madsen

  Det er for groft JP!
  Er I gået fra forstanden på JP?
  Er det mon den politiske profil, JP vil profilere sig på fremover?
  Læsere og abonnenter skriv en protest mod den artikel!
  Hvem er ejere og medejere af Jyllands-Posten?