Forstyrret julehygge – eller støtte til pigen?

Denne artikel med overskriften "Demonstration endte med ballade

“Ballade og forstyrret julehygge” var JP’s fokus på demonstrationen d. 3. dec. i Herning. Man syntes åbenbart ikke at den 10-årige pige fortjente at der blev sat fokus på støtten til hende.

Ovenpå en succesfuld demonstration i Herning hvor folk mødte op for at vise deres støtte til den 10-årige pige der så brutalt blev voldtaget i november, kunne man dagen efter læse en temmelig subjektiv artikel i JP. Man kunne ikke andet end føle sig noget desorienteret ved avisens indslag og derfor denne kommentar fra SIAD:

Bag avisens overskrift og tekst viser JP flaget: ”De onde” (SIAD) mod ”De gode” (AFA) og et dybt buk for Islam.

Medlemmer af Danish Defence League var mødt op i sympati med SIADs dagsorden og demonstration.

JP: Herningensere på indledende indkøb til jul oplevede nok mere end forventet i den normalt fredelige jyske by, lørdag d. 3. dec.! De blev mødt med gjaldende vrede, slagord og bannere over voldtægten i Gullestrup og islam fra SIAD, Stop Islamiseringen Af Danmark.

I en overskrift til et af afsnittene i JP står der: ”Et kuriøst indslag”, Temmelig underligt ordvalg. Skal det forståes som mærkeligt – men noget som også virker interessant??

JP: “Moddemonstrationen [AFA – red.], Gullestrup for retfærdighed talte for en retfærdig rettergang for den anholdte somaliske mand og advarede mod farerne ved den yderste højrefløj.”
– Mon det skal tolkes, som den anholdte er offeret i voldtægtssagen, hvad dermed følger? Sådan set en typisk holdning og reaktion fra den islamiserede venstrefløj. Det er værterne, danske borgere, der er skurkene set med venstrefløjens optik – især de, der fredeligt protesterer med Ordet og med Loven i hånden.
– Den yderste højrefløj? Ved ukritisk at referere moddemonstrationen fik JP det til at lyde som om SIAD er den yderste højrefløj. Usmagelig og useriøs journalistik.

AFAs holdning til voldtægten fik DDL til at indlede en demonstration mod AFAs moddemonstrationen, hvilket blev taget ilde op af politiet.

JP: De dramatiske optrin fremkaldte mestendels hovedrysten fra de lokale forbipasserende og butiksejerne trak deres skilte og varer i sikkerhed – og ellers ikke lod de uvante scener gå ud over julehyggen i byen!!

Er Jyllands-Posten mon det rette talerør for herningensernes grundlæggende holdning til Islam og til SIADs demonstration mod forbrydelsen i Gullestrup, hvor en ti-årig pige har fået sit liv ødelagt af en somalisk voldtægtsmand?

Har Jyllands-Posten mon ret i, at de trivielle indkøbsture og julehandelen i Herning blev uønsket forstyrret af en påmindelse og en modstand mod et islamisk angreb i al sin grusomhed – der denne gang fandt sted mod et af Herning-områdets egne børn – og voldtægter i det hele taget? At alt var glemt om opråbet fra Støtteforeningen for Somaliere og Muslimer i Herning?

SIAD rejste sig for pigen! Hvem ellers?

7 comments

 1. G. Kanstrup

  Sådan er det når der spilles på flere heste
  Først var det frembrugesende Mohammed tegninger
  Så tager man imod islam trusler og så var det ikke så godt med de tegninger
  JP skal lære at stå ved deres ytringer eller også skal de lukke æde spalten i.

 2. popeye

  Fra nu af må Jyllands Posten skifte navn til JIHAD POSTEN,det vil nok være mere passende.

 3. H.Kristensen

  Foerst og fremmest skal Journalisterne fra JP laere at skrive bedre DANSK
  og dernaest skal de paa GENOPDRAGELSES kursus for at laere at vaere taknemlig for at de bor i Danmark. Kujoner er nok det bedste ord for dem.

 4. Philipkbh

  Hvad sker der lige for den perspektiverende journalist. Troede J.P var borgerlig. Fedter man lidt for Allah´s pædokrigere, efter ham Rose fik ordre på, at vise bombemuhammed? Har sikret de første 20 afmeldte årsabonnementer. Alle garantere for ihærdigt, at få 10 andre til at droppe den avis. Alene med henvisning til Rasmus Sandvig Brask.

  Utroligt at journalister oprigtigt tror på den perspektiverende journalistik og stadig føler sig som kritiske nyhedsformidlere. Det minder til forveksling om den kritiske pædagogik, hvor man ukritisk fremmer reletivisme og multikulturalisme.

  Gad jeg være så bange for en fyrersedl, eller glad for de digitale bank kreditter, at jeg gjorde mig skyld i folkeforrådelse? Tror de virkelig selv deres dagsorden sejre og gad vide om de har oplevet muslimer i krig – soldater af så ringe standart findes dårligt nok i Afrika.- På listen med ham ; )

 5. Kirsten Madsen

  SÅDAN Siad!
  Jo, JP skal have på puklen – på dromedarpuklen!
  Den avis har i sandhed sat sin sidste rest af værdighed over styr.

 6. Harald

  J.P burde flytte sit hovedkontor til Afganistan, men det er så lige til folk vender dem bare ryggen, så hver gang de vil have en historie så får de klar besked.
  hvorfor bruge tid på dem når de alligevel skriver noget helt andet end det som foregår.