Vil Assads svanesang blive krig mod Israel?

Der er en rimelig mulighed for, at Assad i sit regimes tusmørkevindue vil forsøge at vende opmærksomheden fra massakren på sine borgere hen imod en konfrontation med Israel

Syrien viste i sidste uge muskler med krigsspil, og det israelske medlem af Knesset Shaul Mofaz (Kadima), som er forhenværende IDF stabschef, sagde, at jo tættere den syriske præsident Bashar Assad kommer på sit fald, jo større er truslen overfor Israel.

“Der er en rimelig mulighed for, at Assad i sit regimes tusmørkevindue vil forsøge at vende opmærksomheden fra massakren på sine borgere hen imod en konfrontation med Israel,” advarede han.

Syrien har jord-til-jord Scud-missiler, der let kan nå Israel; og et angreb på Israel vil Hizballah, som sammen med pro-syriske fraktioner effektivt dominerer Libanon, helt sikkert slutte sig til.

Assads militær affyrede missiler i en jord-til-luft militærøvelse sidste weekend, som ifølge officielle syriske medier “lignede et rigtigt slag.” Regeringen tilføjede, at krigsspillene viser “missilsystemernes kapacitet og beredskabet til at reagere på en eventuel aggression,” samt at hæren er “parat til at forsvare nationen og afskrække enhver, der vover at bringe dens sikkerhed i fare.”

Iran og Rusland er stort set de eneste store lande, der ikke har vendt ryggen til Assad, hvis regime har myrdet mere end 3.000 demonstranter i det arabiske forårs ni måneder lange opstand.

Hans genstridighed har efterladt ham i en alt-eller-intet situation blandt advarsler fra tidligere venner såsom den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan om, at han måske vil møde den samme skæbne som den afsatte egyptiske præsident Hosni Mubarak eller Muammar Qaddafi, der mødte sit endeligt med en kugle i hovedet.

Hans brutale undertrykkelse af demonstranter var for meget – selv for Den arabiske Liga, som desperat forsøger at overbevise ham om at bringe kanoner og tanks til tavshed, som bliver anvendt af hans soldater og hemmelige politi.

2 comments

 1. Carsten

  Ikke helt enig i det du skriver.
  Vi kan takke det demokratiske befolkning, i demokratierne, der har stemt de sløve politiker ind.
  Befolkningen ville ikke, kunne ikke, se hvad det ville føre til ved at godtage sådan en ideologi.
  Islam er djævlens værk. Befolkningen i de demokratiske lande, har ikke indset det. Så Islam har ikke skylden herfor:!!
  Derfor er VI omgivet af tåber. !!

 2. Kirsten Madsen

  Det kan det gå hen at blive. Meget vil kunne ske.
  Drømmen om fred i verden ligger langt ude. Det kan vi takke islam for og alle dem, der har båret brænde og benzin til bålet.
  Bjørnen sover heller ikke!