Fejr Augustoprøret ved at se filmen om Hvidstengruppen

Filmen kan lejes her:

http://play.tv2.dk/leje-film/

For 69 år siden startede danskerne det folkelige oprør mod besættelsesmagten fordi den ville have regeringen til bl.a at indføre dødsstraf mod folk der modarbejdede tyskerne. Dette krav førte til samarbejdsregeringens kollaps og en stadigt stigende folkelig modstandsvilje mod den tyske besættelsesmagt.

Som dengang – så nu.

Danskerne blev aldrig spurgt om de syntes at en indvandring af demokratiske analfabeter og uintegrerbare muslimer var en god ide, derfor er Danmark igen besat, denne gang af muslimske tilløbende fremmede inviteret af den danske regering og kulturelite.

Vi trænger til et opgør med den regering, der inviterer fremmede til landet uden hensyntagen til landets borgere hvor mange må gå fra hus og hjem p.gr.a arbejdsløshed samtidig med at deres sikkerhed krænkes. Politiet kan ikke længere varetage danskerne og danskernes institutioners sikkerhed.

Hvornår starter oprøret denne gang?

Sange fra filmen:

Jyden han æ stærk å sej,
modde båd i nøj å næj.
Goer ed op, å goer ed nier,
åller do fåtawt ham sier,
goer ed op, å goer ed nier,
åller do fåtawt ham sier.

Føst næ dær æ nøe pofahr,
komme jyden ud å dar.
Men han goer ett ind igjen,
fa’ de uhn han ha gjent hen,
men han goer ett ind igjen,
fa’ de uhn han ha gjent hen.

Læ wos ålti blyw ve de!
Fåer sin båen ka kjennes ve!
Søen et sind da hær i Noer
hall sæ ve, te alt fågoer,
søen et sind da hær i Noer
hall sæ ve, te alt fågoer!

(Jyden han æ stærk å sej
Tekst: St. St. Blicher, 1846
Melodi: H. C. Simonsen, 1846)

—————————————————-

Altid frejdig, når du går
veje, Gud tør kende,
selv om du til målet når
først ved verdens ende.

Aldrig ræd for mørkets magt!
stjernerne vil lyse;
med et fadervor i pagt
skal du aldrig gyse.

Kæmp for alt, hvad du har kært;
dø, om så det gælder,
da er livet ej så svært,
døden ikke heller.

(Altid frejdig, når du går
Tekst: Chr. Richardt, 1867
Melodi: C. E. F. Weyse, 1838)

Citat fra filmen:

“Vi ved, at et fjæld kan sprænges, og tvinges kan en elv, men aldrig kan et folk forgå, som ikke vil det selv.”

4 comments

 1. Jeanette Hansen

  Jeg har lige set filmen og den berørte mig dybt – godt skuespil især af “Gudrun”. Jeg er enig i jeres sammenligning med fortiden og til det har jeg dette kloge budskab at tilføje som jeg tilfældigt fandt i en kommentar på en blog: “Never forget. those who forget history are bound to have it repeated.”
  Hårdt men sandt. Lad os alle gøre hvad vi kan for at oplyse og informere om faren ved islam og dens indtog i Danmark så vi undgår at historien gentager sig. Det ville være katastrofalt. Hvis man syntes der ingen nåde var i Nazismen vil Islamismen fremstå vildere og mere ondskabsfuldt end ens fantasi ville kunne række til.

 2. Sludder

  Sikke en gang sentimentalt sludder. I har tabt; multikulturismen har vundet. Der kommer aldrig folkelige oprør, bare en stadigt mindre og mindre marginaliseret gruppe (primœrt jydske) bondeknolde der ikke kan forholde sig til den nye verden.

  • Lars

   Sludder kalder du dig selv, jeg vil kalde dig luder der er parat til at sælge dig selv for højestbydende. Multikulturen har vi i SIAD ikke så meget imod, men monokultur med islam i højsædet har vi fa’me noget imod. Med din snak kunne du være den fede værnemager der sad og snakkede godt om tyskerne da resten af selskabet snakkede om modstand mod den tyske besættelsesmagt i den fantastisk gode film Hvidstengruppen. Din slags har ethvert land men der har også været en tid hvor forræderne betalte prisen for deres forræderi.