Breivik-brevet: Medierne og den ubehagelige sandhed

For en gangs skyld i Orientering fandt man en  brik der passede ind i puslespillet

For en gangs skyld i Orientering fandt man en brik der passede ind i puslespillet

Som mange desværre ikke er bekendt med (p.gr.a mediernes tavshed) skrev Breivik for nogle uger siden et brev til 30 medier hvori han fortalte at hans velkendte manifest var skrevet for at smæde anti-jihad bevægelsen verden over. Han ønskede at medierne skulle angribe anti-jihad bevægelsen og indirekte give den skylden for Breiviks uhyrlige udåd på Utøya. Dette lykkedes som bekendt til fulde, medierne dumpede i og dermed opnåede han hvad han ønskede, at al negativ opmærksomhed gik til antijihad og ikke til hans eget ståsted som er etnonationalisme – sammenlignelig med nynazisme hvor den hvide race er overlegen.

Kildekritik og troværdighed er byer i Rusland når det kommer til mediernes behandling af islamkritikere

Det nemmeste i verden er at lokke medierne i fælden når det gælder at stemple islamkritikere og efter udåden og især efter manifestet udkom stod medierne på nakken af hinanden for at svine anti-jihad bevægelsen til. Man kunne nærmest høre de selvtilfredse  taktfaste råb bagved hvert talt og skrevent ord om de skrækkelige umennesker, islamkritikerne: “Hvad sagde vi, hvad sagde vi!”

DR gik endda så langt som til at lave et dokumentar program med SIAD og SIOE som efter aftale skulle handle om disse organisationer og deres virke. Inden aftalen om dokumentaren var kommet i stand, spurgte Anders Gravers fornuftigt nok om Breivik og hans udåd ville blive en del af programmet, for i så fald havde det absolut ingen interesse at medvirke i dokumentaren, idet SIAD og SIOE absolut intet havde med den gale mand at gøre og at  SIAD og SIOE under ingen omstændigheder ville sættes i forbindelse med ham. Svaret lød at det selvfølgelig ikke kom til at ske, at han nok blev nævnt, men at han ikke ville blive linket sammen med SIAD og SIOE.

Dette var desværre løgn for den såkaldte dokumentar var skruet sådan sammen at for hver gang der var optagelser eller interviews med SIAD eller SIOE, blev der lige bagefter vist billeder fra Utøya og billeder af Breivik. Den dystre underlægningsmusik var heller ikke til at tage fejl af, der skulle død og pine laves en sammenkobling mellem anti-jihad og Breivik.

Efterfølgende forsøgte Anders Gravers 5-6 gange at komme i kontakt med DR ad forskellige veje for at få et dementi eller at få lov til at tage til genmæle mod disse uhyrlige beskyldninger, men det lykkedes aldrig. Opkaldene blev stillet videre, folk var ikke til stede, der blev ikke ringet eller mailet tilbage. DR var helt lukket ned for gensvar.

Nu hvor sandheden er kommet frem, at Breivik udførte sin grusomme udåd og at manifestet bagefter – så let som at klø sig selv bag i – lokkede medierne til at tro at udåden var født af anti-jihad bevægelsen, er medierne tavse som graven. Ikke en lyd.

Tavsheden brudt

Og dog – endelig langt om længe lød der et pip fra selveste P1 (hvem ville dog have troet det?) I et kort indslag i Orientering bliver der uden forbehold sat lys på sagen, medierne bliver udstillet, der bliver sat spørgsmål ved hvorfor dette enddog særdeles vigtige brev ikke er blevet offentliggjort. Der har ellers ikke skortet på interesse omkring Breiviks gøren og laden i fængslet. Men INGEN medier har ville skrive om brevet. Kun nogle få uafhængie blogs har sat spot på det.

Nu efter selveste P1 har taget det op, venter vi spændt på at resten af medierne stiller sig i kø for at give en uforbeholden undskyldning til anti-jihad bevægelsen for at smæde denne sammen med en massemorder. For det må de da gøre – hvis de for fremtiden vil fremstå som bare en lille smule troværdige.

Hør programmet her: http://www.dr.dk/p1/orientering/orientering-519 ,scroll ned og klik på indslaget: Brev fra Breivik med nye afsløringer

One comment

  1. Pingback: Mette Aaby, professionel løgner fra DR | Stop islamiseringen af Danmark