Israel Operation Protective Edge 4. dag


Hamas har affyret ca. 400 raketter mod Israel siden konfliktens start for 4 dage siden, men takket være Israels forsvarssystem Iron Dome, er de fleste blevet tilintetgjort i luften.

Der har heldigvis kun været to episoder hvor Hamas’ raketangreb har ramt noget konkret. Det ene tilfælde var i formiddags, hvor en raket afskudt af Hamas fra Gaza ramte en tankstation hvor eksplosionen satte ild til flere tanke. En handicappet mand kunne ikke selv komme ud af sin bil, der var omspændt af flammer, men han blev reddet af modige civile, der fik ham ud. Han er bragt på hospitalet og er stadig i livsfare.

Den anden episode var sidst på eftermiddagen, hvor en Hamas raket ramte ned i en bolig i byen Beersheba. En forbipasserende blev ramt og er stadig i livsfare på hospitalet. Også to israelske soldater blev ramt af fragmenter fra en raket tæt på grænsen til Gaza. De er dog begge uden for livsfare.

Fra begyndelsen af krigen og indtil nu har IDF ramt 1000 planlagte mål i Gaza. Det er lykkes dem at uskadeliggøre 2000 raketter og morterer i Gaza.

De palæstinensiske dødstal er omkring 100 her sidst på 4. dagen. Mange af de civile tab opstår fordi Hamas bevidst gemmer sig i huse tilhørende civilbefolkningen hvorfra de affyrer deres raketter. Når så Israel svarer igen, kan man give Israel skylden for at angribe civile.

Den nedenstående video viser hvordan IDF giver en advarsel til et bombemål hvorefter dem der bor i huset forsvinder, men kort efter vrimler det med folk på taget som levende bombeskjolde. Piloten vælger derfor at lade være med at bombe målet.

2 comments

 1. Sofus

  Har svaert ved at se noget godt i religion naar man skal slaa ihjae for at vaere glad. Og isaer ikke for “mine” penge. Der ER ikke nogen der er bedre end andre.
  Kan vi blive enige om at det er nogle idioter alle sammen.
  Foerst betaler “vi” for at bombe og saa betaler vi for genopbygningen………..indtil de slaas igen. Maaske er det “os” der er idioter. ??

 2. Poul Berg

  Nationer worldwide fordømmer nu Israel for de uhyggelige angreb på civile, som de mener er foretaget med vilje. Israelerne advarer netop et par minutter inden et angreb, så folk har 120 sekunder til at forsvinde ud af området. Samtidig har israelerne kun 15 sekunder til at komme i beskyttelsesrum, fra sirenen lyder. Og det er ikke hamasisterne, der advarer.
  Rettænkende folk har anklaget araberne for dobbelt krænkelse af krigsreglerne, idet de fyrer raketterne af udelukkende for at ramme civile i Israel, samtidig med at de krænker deres egne civile ved at bruge dem som levende skjolde.
  Nu kan man jo med lidt ond vilje spørge, om der findes civile i Gaza og Arabien i det hele taget. Børnene får militærtræning allerede før skolealderen, og mødrene arbejder med selvmordsbælter til dem og forbereder dem på den herlige død. Hvad børn i den alder kan få ud af præmien med 72 jomfruer, ved jeg ikke helt.
  Heldigvis var det helt anderledes anderledes under Anden Verdenskrig. Hitler kunne aldrig finde på at bombe London, før han havde fået alle kvinder og børn ud af byen. De allierede kunne heller ikke finde på at bombe Hamborg, Berlin og Dresden, mens der var kvinder og børn til stede. Amerikanerne sørgede da også for, at alle kvinder, børn og gamle nåede i sikkerhed i Hiroshima og Nagasakki, før de kastede atombomberne.
  Eller passer det ikke? – Måske ikke helt.
  Men israelerne skal i hvert fald ikke gøre noget sådant.