Operation protective Edge dag 14

idf_tunnelPræsident Netanyahu ønsker at udvide operationerne i Gaza, fordi man virkelig gør fremskridt mod Hamas

Ifølge hærens seneste data, er 2.600 terrormål blevet ramt siden begyndelsen af ​​Operation Protective Edge den 8. juli, omkring 570 da operation i Gaza begyndte torsdag aften. Hæren har afdækket 45 tunnelskakter og 16 tunneller og anholdt 22 formodede terrorister. 150 terrorister er blevet dræbt.

Palæstinenserne rapporterer 547 dødsfald siden begyndelsen af ​​operationen, blandt dem mere end 70 børn, og over 3.300 sårede. FN siger omkring 80.000 indbyggere i Gaza er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem.

Atten israelske soldater og to civile er også blevet dræbt. 107 soldater er blevet såret.

De internationale MainStream Medier samt de danske skriver om et relativt højt dødstal for børn og civile generelt, men de er ikke særligt gode til at fortælle, at Hamas affyrer sine raketter mod Israel fra bl.a. moskeer og hospitaler, og at rigtig mange affyringsramper ligger i tætbefolkede boligområder hvor Hamas udmærket ved, at man svarer tilbage, hvor der er skudt fra. Derfor ligger ansvaret for palæstinensernes dødstal ene og alene hos Hamas, som er lovligt valgt af et flertal af borgere i Gaza.

Anders Gravers