Gris eller ingenting

fransk_skole
Så er muslimer og forræderiske franskmænd på barrikaderne i Frankrig, p.gr.a at en fransk borgmester har fået nok af religiøse særregler. Han har introduceret reglen “Gris eller ingenting” på skolen i sin by i Nordvest Frankrig.

Reglen træder i kraft fra 1. januar i Sargé-les-Le Mans og den gælder for alle – også for jøder, selvom der ikke er nogle af dem på skolen.

Borgmester Marcel Mortreau forklarer sin beslutning med, at det er selve den republikanske stats neutralitets-princip der gør sig gældende. Borgmesteren skal ikke stille måltider til rådighed efter religiøse regler. Det er princippet i det sekulære samfund, siger Mortreau til Europa1-radio.

Initiativet er blevet støttet af mange i det offentlige skolesystem. “Vi har ikke mad på skolerne af religiøse eller filosofiske eller kulturelle grunde” siger skoledirektør Eric Le Moal fra Lezignan-Corbieres skolen i Aude, som også indførte denne regel sidste år.

Det har selvfølgelig startet en kæmpe ballade og diskussion af muslimerne i Frankrig og deres sædvanlige støtter. Flere af de muslimske børn siger, at de ikke kan leve af to forretter og at de ikke kan leve uden kød.

SIAD mener: Det var dog en usædvanlig klog borgmester og en skoledirektør. De påpeger jo netop essensen i hvorfor man ikke skal efterkomme religiøse særregler. Det hører simpelthen ikke hjemme i en sekulær stat, at religiøse grupperinger skal sætte dagsordenen for hvad hovedparten af et lands befolkning skal spise, hverken i børnehaver, daginstitutioner eller skoler. Det kunne man lære meget af herhjemme, hvor vi også lever i en sekulær stat. I København kan hovedparten af børnene på institutionerne ikke få andet end halal-mad. Århus følger godt efter på mange af deres institutioner. Det er simpelthen for dårligt. SIAD kræver alle religiøse særregler ophævet.

4 comments

 1. Sofus

  Blodpoelse, medisterpoelse, sylte og en rigtig stor flaeskesteg til Jul………uhm!!! det er lige noget.

  Saa vis at DANSKERNE ikke er saa dumme og tilbyd muslingerne at de vil faa det MEGET bedre i MUSLIMLAND.

 2. brian lund lønfeldt

  Vis alle de udlændinge ikke kan lide lugten i bageriget i de lande hvor de kommer til så kan de jo bare rejse hjem hvor de kommer fra for vi laver ikke vores lands skikke og regler om på grund af dem for så kan de bare rejse hjem hvor de kommer fra for vi holder ikke på dem så smut hjem

 3. Grislamofoben

  Borgmesteren og skoledirektøren er vist ikke helt med på, hvad det er, de forlanger af muslimerne.
  Hvis de skal æde svin, er det en form for kannibalisme. Det vil for dem være det samme som at skulle spise et familiemedlem. De fleste muslimer nedstammer fra ar-aberne.
  Situationen er ekstra besværlig, eftersom de har udnævnt deres hovedfjende, jøderne, til at være aber og svin.
  At børnene hævder, at de ikke kan leve af to forretter, forstår jeg slet ikke. Nu har de da levet højt på at have forretten i mange år til at bestemme over andres madindtag.