Åbent brev til Bornholms borgmester – Formålet med Folkemødet

Bornholms borgmester Winni Grosbøll vender demokratiet og det frie ord ryggen for istedet at åbne armene for islams doktriner

Bornholms borgmester Winni Grosbøll vender demokratiet og det frie ord ryggen for istedet at åbne armene for islams doktriner

Borgmester Winni Grosbøll forbyder på vegne af hele det demokratiske folkemøde på Bornholm Stop Islamiseringen af Danmark at vise nogle streger på papir, som måske afbilleder en profet som levede for 1400 år siden.

Borgmesteren siger som begrundelse for at vi ikke må vise tegningerne i Fremskridtspartiets telt, at folkemødet er omkring ord og ikke tegninger. Borgmesteren har åbenbart ikke forestillingsevne nok til at forstå grunden til, at vi vil vise tegningerne på folkemødet.

Tegningerne kommer sandelig ikke til at stå alene, de vil blive fulgt af ord, endda mange ord – et helt foredrag – og bagefter vil der være en kunstner der analyserer tegningerne og vi vil have tegnekonkurrencens skaber med os på skype, hvor hun vil blive stillet kritiske spørgsmål af en journalist.
Nogle af begrundelserne til at vise tegningerne vil vi ridse op i dette svarskrift til den pragmatiske borgmester.

Først vil jeg citere de fine ord som folkemødet selv giver som begrundelse for dets eksistens og man vil se at denne tegningsfremvisning passer fortrinligt ind i folkemødet. De flotte ord lyder:

Formålet med Folkemødet

Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.

Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.

Formålet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark og med de ord har vores tegningsfremvisning og foredrag med forklarende ord sin fulde berettigelse. I et demokrati er ytringsfriheden og retten til at sige sin uforbeholdne mening uangribelig. Den er selve hjørnestenen i et demokrati. Hvis først ytringsfriheden og retten til at sige sin mening bliver ugleset eller direkte forbudt, så er demokratiet holdt op med at eksistere. Og det er det der er ved at ske i vores samfund lige nu.

Politikere og landets medier øver selvcensur, fordi det kunne støde en religiøs gruppe i Danmark. Det plejer man normalt at være temmelig ligeglad med, ihvertfald når det er kristne følelser det er gået ud over, men dette er lidt anderledes, for her er de sårede parate til at ty til vold og til at myrde folk. Det har vi set med nedslagtningen på Charlie Hebdo’s redaktion og i København hvor attentatmanden Omar forsøgte at dræbe muhammedhund-tegneren Vilks og allersidst angrebet på en tegnekonkurrence i Texas.

Ved at borgmesteren nægter SIAD retten til at vise tegningerne i Fremskridtspartiets telt, har borgmesteren gået imod folkemødets formål, sådan at hun istedet for at styrke demokratiet rent faktisk fjerner hjørnestenen i demokratiet og bøjer sig for det islamiske tegneforbud, – på hele folkemødets vegne.
Borgmesteren går altså skammeligt nok ikke demokratiets æriende – hun går derimod islamisternes æriende.

Hun ødelægger også dialogen, når hun på vegne af hele Danmarks befolkning afviser en debat om andre kulturers værdier/danske værdier, demokratiets værdier, og om vi i den hellige multikulturs navn skal indføre restriktioner overfor ytringsfriheden. Borgmesterens nej til vores udstilling af muhammedtegninger viser netop at vi har brug for en bred debat om emnet. Problemerne forsvinder ikke ved at stikket hovedet i sandet som en struds.
Borgmesteren trænger til at blive mindet om en af vores store digtere. Hans navn var Kaj Munk. Han var en stor kæmper for sandheden og retten til at ytre sig om den. Han stod op mod de nazistiske undertrykkere og blev brutalt myrdet fordi han ville sandheden og ytringsfriheden. Her er et meget vigtigt Kaj Munk citat:

“Aldrig, aldrig, aldrig spørge, om det nytter, bare, om det er sandt. Sandheden er ikke rolig og værdig og ophøjet, den bider og river og slår.”

Ordene er specielt vigtige og idag meget rammende overfor borgmesterens synspunkt, fordi det netop er det hun ønsker folkemødet skal være, – roligt, værdigt og ophøjet. Hun vil som mange andre politikere helst ikke tage stilling til noget der kan give ballade og med den indstilling siger politikerne langsomt farvel til demokratiet og dermed også på sigt deres egen berettigelse.
Emnet ytringsfriheden og retten til at sige og tegne hvad man vil SKAL ikke kunne gradbøjes, fordi nogen mener at sandheden bliver ubehagelig og bider, river og slår. Emnet er i disse år en af de vigtigste ting at tage op på et folkemøde hvis vores demokrati skal bestå.

Borgmesteren har med sin beslutning helt utilstedeligt vendt demokratiet og det frie ord ryggen og imødekommer istedet islamisterne og deres krav med åbne arme.

SIAD kræver at vi som bebudet gør brug af vores demokratiske ret og viser vores tegninger og holder vores foredrag i Fremskridtspartiets telt på folkemødet lørdag d. 13. juni.

Anders Gravers

4 comments

  1. Michael Jensen

    Borgmesteren har givet udtryk for en holdning. Hun kan IKKE nægte eller forbyde SIAD noget som helst der er lovligt..! Med mindre det står i folkemødets retningslinjer at man ikke må vise tegninger fra scenen til et af deres debatmøder. Og det tvivler jeg stærkt på at der gør… SIAD viser selvfølgelig de tegninger de vil. Tegninger er ikke, endnu, ulovlige i Danmark.

    • Stop islamiseringen af Danmark

      Ja helt enig Michael, forstår slet ikke at der ikke er nogen pressefolk der har gået hende på klingen ang. hendes udtalelser. Hun vil jo blive helt til grin, men det er måske det pressen ikke ønsker, fordi de så udstiller sig selv, fordi de også udøver selvcensur.