MEDIE BLACKOUT

Pressen var talstærkt tilstede - det var bare tankevækkende lidt vi hørte til dem bagefter. Men der er sandsynligvis en forklaring på deres tavshed.

Pressen var der i stort tal. TV2, DR og masser af andre medier – de skrev bare aldrig om det.


Danske medier har ikke skrevet meget om vores banner-udstilling af profeten muhammed. Det var ellers ikke fordi der manglede presse, som billedet fra udstillingen viser.

Det er kun Ekstra Bladet der har skrevet om det, men de nævner overhovedet ikke at vi viste de 11 muhammedtegninger fra Texas. Hele deres historie går kun på at der var tre autonome der blev arresteret til vores udstilling. Så meget for Ekstra Bladets der ellers altid går og praler med at de tør hvor andre tier. Vi mener så de går og tisser hvor andre tør.

Et andet medie der ønsker at vi skal tro at de bringer den uforfalskede sandhed og at de altid er på pletten er LocalEyes. De var også på pletten denne gang, men nu viste de deres sande jeg og de viste at deres mod kunne ligge på et meget lille sted og at de i bund og grund er ligesom alle andre medier, der har profeten muhammed til at sidde med ved alle redaktionsmøder. Tøsedrengene fra LocalEyes havde sløret billederne fra banner-udstillingen af profeten muhammed. Det har fået nogle folk til at omdøbe mediet til BlindEyes.

Muhammeds åsyn var for stærk for LocalEyes.

Muhammeds åsyn var for stærk for LocalEyes.


Både Ekstra Bladet og LocalEyes omtalte dog arrangementet, selvom de ikke turde vise muhammedtegningerne. Resten af medierne øvede selvcensur, ganske som under 2. verdenskrig, hvor der sad en lille gruppe mennesker på et kontor i udenrigsministeriet og styrede nyhedsstrømmen, der gik fra Danmark til Tyskland og nyhedsstrømmen der gik fra Tyskland til Danmark. Disse mennesker pålagde ikke den danske presse ikke at skrive om dit og dat, man indbød dem til at lave en selvcensur-kontrakt.
Denne gruppe blev indsat igen i udenrigsministeriet, det år vores ambassader i Syrien og Libanon blev brændt af. SIAD tror ikke, at denne gruppe forlod udenrigsministeriet igen og SIAD tror, at de har lavet en selvcensur-aftale med den samlede danske presse.
For hvad andet kunne få dem til at tie om en verdensbegivenhed som har udløst terrorangreb i Texas og som sætter spot på hele den vestlige verdens ytringsfrihed – eksisterer den eller ej?

5 comments

  1. Michael Unna

    Gad vide, hvad man ville have sagt for 20 års tid siden, hvis man fortalte dem at om 20 tør ingen vise en tegning af muhammedanernes profet, og pressen vil være for fej til at bakke ytringsfriheden op?

    Det minder lidt om dengang i 1930 erne, da man af diplomatiske hensyn til Naziregimet, fik lukket et lille undergrundsblad der hed -Åndehullet- som lavede karikaturtegninger af Hitler og Mussolini (eksemplarer kan sikkert findes på statsbiblioteket). Nu er man ligeså fej som dengang :-). god uge trods alt.

  2. Sofus

    Det er nu tiden til at spise SUNDT. Spis kun ØF- BØF når i er sultne.
    De er lavet af svinekød og andre gode sager.