UPDATE terror i Jerusalem

Øverst i billedet står soldater i kø på vej ind i en bus. Billedet er taget i sekundet før lastbilen rammer dem.

Øverst i billedet står soldater i kø på vej ind i en bus. Billedet er taget i sekundet før lastbilen rammer dem.


Vestlige medier for lige at nævne et par stykker af dem, Washington Post, BBC og selvfølgelig danske ramadanradio DR, nævner ikke i overskriften at det er terror. DR skriver “Lastbil påkører soldater i folkemængde i Jerusalem”.

Det er typisk at de de første par dage ikke vil kalde muslimske angreb for terror, på trods af tydelige beviser, for når lastbilen helt tydeligt påkører soldaterne, mens de venter på at komme ind i bussen, for derefter at bakke dem over, så er der vist ingen tvivl om, at det var et velplanlagt terrorangreb.

Nu kommer det frem i Jerusalem Post at manden havde IS sympatier. Det passer meget godt på måden angrebet blev udført på som også set i Nice og Berlin og beskrevet tidligere i terrormagasinet Inspire.

Videoen er ikke for svage nerver, for her ser vi drabene på de tre kvinder og en mand fra den israelske hær.
På videoen ses hvordan terroristen efter at have påkørt gruppen drejer lastbilen rundt og bakker hen over nogle af ofrene og tilsidst forsøger at bakke over de først ramte. Her stopper lastbilen fordi han bliver skudt af en skydeinstruktør ved navn Eitan.

Havde der ikke været bevæbnede personer, havde terrorangrebet kostet flere døde. Så derfor er dette en vigtig lære for politikerne. De bør tage SIADs lovforslag alvorligt og implementere det.

SIADs lovforslag som kom for lidt over et år siden lyder: Militær og politipersonel bevæbnes også i fritiden, så de kan beskytte befolkningen bedst muligt ved hurtigst muligt at gribe ind med våbenmagt, hvis et terrorangreb er under opsejling.

3 comments

 1. Michael Unna

  “Folk spørger. Hvorfor hader de os sådan? Svaret er. De hader vores frihed” Georg Bush umiddelbart efter terrorangrebet 11 september 2001.

  (At han så stod og brægede i en Mooske i Washington bagefter er en trist kendsgerning).

 2. janh7

  Politikerne vil aldri påstå at dette er terror. Det var jo bare en forvirret mand. Terror? Langt ifra. Inntil de selv og deres familier blir rammet!

 3. Johannes Juhl

  Opfordring
  Send dette link til DR
  Samt stil kritiske ? til dem og den måde de behandler sådanne sager på