HVEM ER DE SKYLDIGE?

 

palaestinenser_slaeber_barn_til_fronten

Inden man giver Israel skylden for alt muligt, se lige denne video om opstanden i Gaza!

Hvor er verdens miljø-organisationers kritik af Gaza-arabernes afbrænding af bildæk, der ødelægger vegetationen i et ti kilometer bredt område?

I videoen ser man hvordan Hamas står bag opstanden og bruger civile som dække, mens de angriber Israel!

3 comments

 1. Johannes Juhl

  Palæstinenserne er splittede

  Hvis Returmarchen er et fælles projekt for den palæstinensiske befolkning, hvordan kan det så være, at palæstinenserne i Ramallah og på Vestbredden slet ikke deltager. Er de ikke også en slags palæstinensere? Det gør medierne ikke meget ud af, for så krakelerer billede af palæstinenserne som en enig gruppe forenet i en fælles kamp mod den onde besættelsesmagt.

  Virkeligheden er da også så ganske anderledes. Palæstinensere på Vestbredden og Gaza hader hinanden af et godt hjerte. Så hvem skal israelerne forhandle fred med, når palæstinenserne hverken vil freden med Israel eller med hinanden?

  Den umulige situation blev klart demonstreret, da de israelske premierministre Ehud Barak og Ehud Olmert i hhv 2000 og 2007 tilbød palæstinenserne fredsaftaler, hvor de kunne få så godt som alt, hvad de havde stillet krav om.

  Tusindvis af palæstinenserne fra Gaza gik mod grænsen til Israel – En march for at udslette Israel
  Arafat og Mahmoud Abbas skulle bare bekvemme sig til at sige ja, men det turde de ikke, fordi de vidste, at så var de døde. Hvorfor borer pressen ikke i disse forhold. Det er jo ikke Israel, der ikke vil freden, det er palæstinenserne.

  Og hvorfor er det alene Israel, der af en enig presse og Læger uden Grænser udråbes som den skyldige i forbindelse med de hæslige voldsscener langs grænsen mellem Israel og Gaza.. Israel må naturligvis forsvare sig, når 10.000 Hamas-terrorister angriber grænsen.

  Hvis det var bekymringen for Gazas kvinder og børn, der lå Hamas på sinde, så kunne de jo bare ophøre med at tvinge dem til at deltage i marchen mod grænsen, men det er ikke i deres interesse. Hamas regime i Gaza er et rædselsregimente, hvor kvinder og børn kynisk tvinges frem i frontlinien, så Hamas på den måde kan skabe maksimal emotionel effekt.

  Hvorfor interesserer pressen herhjemme sig ikke i for Hamas grove overgreb og løgne? Hvorfor kolporterer de ukritisk, at al skyld i konflikten påhviler Israel?

 2. Johannes Juhl

  Fakta om USA’s flytning af ambassaden til Jerusalem

  Flytningen af den amerikanske ambassade.
  Præsident Trumps beslutning om at flytte USA’s ambassade i Israel fra Tel Aviv til Vestjerusalem bliver af den danske presse udlagt, som var det Trumps suveræne og pludselige beslutning. Det er lodret forkert. Det er den amerikanske kongres, der i 1995 med et stort flertal vedtog ”Jerusalem Embassy Act”. De allokerede de nødvendige midler og krævede, at præsidenten senest 1999 skulle effektuere beslutningen, men Clinton og Obama veg begge tilbage, fordi de frygtede, at flytningen kunne skade fredsprocessen.

  Da Trump kom til, skar han igennem. Der var ingen fredsproces, og der var derfor heller ingen grund til endnu engang at udskyde Kongressens beslutning. Så meget mere som ambassaden placeredes i Vestjerusalem, der også før 1967 krigens besættelser havde tilhørt Israel.

 3. Michael Unna

  Samme problemer som Israel har med muslimer, samme problemer har vi. Israel handler rigtigt for at beskytte sin befolkning. Enten lærer Europa det, eller også går Europa til …I islamisk fordummelse sump. (Øst Europa -visalandende- har endnu en god chance for at befri sig fra EU og de andre officielle politiske idioter, som prøver at lyve sig til facts og lyve sig til en bedre moral). God onsdag. mvh Michael Unna