3 comments

 1. Anonym

  Politi truede Paludan med anholdelse før aflyst demo

  Ritzau,

  13 timer siden


  20190515-181628-6-1920x1277we© Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix 20190515-181628-6-1920x1277we
  Da partileder Rasmus Paludan (SK) i april fik midlertidigt forbud mod at demonstrere i København, truede Københavns Politi ham med anholdelse, hvis ikke han makkede ret.

  Truslen er refereret i selve den forbuds skrivelse, som politiet sendte til Paludan, og som Ritzau nu har fået aktindsigt i.

  Anholdelsen ville kunne komme på tale, hvis Paludan i stedet for at demonstrere ville indfinde sig på stedet “som almindelig borger og indgå i dialog med personer på stedet”, lyder det i skrivelsen til Paludan.

  “Politiet oplyste Dem om, at De ville risikere bortvisning og eventuelt frihedsberøvelse efter politiloven, såfremt de alligevel opsøgte stedet”, står der videre i forbudsskrivelsen.

  En frihedsberøvelse efter politiloven er også kendt som en “administrativ anholdelse”.

  Rasmus Paludan havde 16. april anmeldt en demonstration på Blågårds Plads. Overskriften var “Demonstration mod islam og terroristen Omar El-Hussein”.

  Anmeldelsen kom i kølvandet af, at et par andre demoer i dagen op til havde affødt uroligheder og brandstiftelser.

  Derudover fandt politiet en håndgranat på Blågårds Plads, og Paludan fik besked på ikke at demonstrere som planlagt. Dog fik han mulighed for at flytte demonstrationen.

  Af forbuds skrivelsen fremgår det, at Paludan først foreslog fem alternative steder. De forslag blev ifølge politiet fremsat en time og to minutter, inden planlagt demo-start.

  Men det gav ikke ordensmagten den fornødne tid til at få styr på sikkerheden, og Paludan fik nej.

  Paludan meddelte derefter, at han ville afholde en demonstration på Emblasgade på Ydre Nørrebro. Tæt ved en moské.

  Også her sagde politiet nej. Stedet lå nemlig inden for en såkaldt skærpet strafzone, som politiet havde indført på grund af de foregående dages uroligheder. Derudover kunne politiet ikke garantere sikkerheden.

  Ifølge skrivelsen skulle Paludan i den forbindelse have sagt, at ville møde op på stedet som almindelig borger og indgå i dialog, og det var altså baggrunden for truslen en administrativ anholdelse.

  En administrativ anholdelse efter politiloven har til formål at afværge en fare, for eksempel for uroligheder. Politiet skal løslade den anholdte inden 12 timer.

  På den måde adskiller den sig fra en almindelig anholdelse, der for eksempel er baseret på en mistanke om kriminalitet. Her skal politiet løslade den anholdte inden 24 timer eller stille vedkommende for en dommer, som kan forlænge frihedsberøvelsen.

  Københavns Politi ophævede demonstrations forbuddet for Plaudan den 21. april.

  Også Københavns Vestegns Politi forbød i april Rasmus Paludan at demonstrere. Ritzau har anmodet om aktindsigt i sagen, men politikredsen har tirsdag meddelt, at en afgørelse først kan forventes ultimo juni.

  /ritzau/

  Helt klare regler for aktindsigt gælder åbenbart ikke for politiet!!!
  Man hindre en folkevalgt ( politiker ) i at udføre sin demokratiske ret, folkevalgt skal forstås som det samme når man har samlet underskrifter nok til at opstille så er Rasmus Paludan ligestillet med justitsministeren eller fadølsbamsen!!!

  Sagsbehandlingsfrister
  En myndighed skal hurtigst muligt og inden syv dage tage stilling til en aktindsigt igen, når tilsynet sender sagen tilbage til myndigheden og beder den om at genoptage sagen.

  Sidst opdateret 09.08.2018

 2. M.S. Carstens

  ALLE de partier der genopstiller fra sidste valg er skyldige i, at Lars Løkke Landsforræder underskrev FNs Migrant Pagt, der giver fri livsforsørgelse til ALLE flygtninge og migranter der kommer til Danmark. Allerede nu står flere milliarder klar til afrejse fra de afrikanske/muslimske lande!!!
  Samtid står alle de nævnte partier og lover vælgerne skattelettelser og velfærd for millarder, velvidende, at det højest vil dække en del af det, som de allerede tilvandrende årligt tærer på vore fælles velfærd, blot for at sikre sig fire år mere på de lukrative taburetter!
  Det er IKKE politik de fører, det er egocentrisk løgn og fortielse, for endnu engang, at få vælgerne til, at hoppe på limpinden; den limpind som de lever luksuslivet på, men som år for år, i nu årtier, har udhulet vor velfærd med manglende ressourcer, over alt i vore offentlige institutioner, hele kernevelfærden, og tryghedsydende indretninger.
  ALLE (KD inkl) har glemt, at de er valgt til, at tjene DANSKERNE, frem for andre og ALLE underminerer de den danske velfærdsmodel, som er betalt af vores skattepenge og er VORES livsforsikring.
  – det er den aftale VI har indgået med og for hinanden!
  – den skal ikke dække livsforsørgelse til nytilkomne!!
  – den skal sikre os og vores værdier!!!
  Det har NB og SK, som de eneste, lovet at kæmpe for. Derfor bør alle, unge som gamle, studerende som ældre, syge og handicappede som forældre og pårørende, fattig som rig, sætte krydset ved liste P eller D hvis de ikke vil snydes og gøres til grin for egen penge.
  Min genbo stemmer P for Stram Kurs, jeg stemmer D for Nye Borgerlige, for vi vil ikke være til grin for vore egne penge.
  Selv børn ved det: Gå aldrig tilbage til en fuser!